NEWSLETTER
Receive our newsletter

I accept data processing
Historic Grand Prix Zandvoort 15/7/2023 - 17/7/2023

Netherlands
from 15 to 17 July 2023
Historic Grand Prix Zandvoort
Location: - Netherlands
Website: www.historicgrandprix.nlPrachtige historische formulewagens, toerwagens, GTs, sportwagens en zijspannen, talrijk aanwezig publiek en stralend nazomerweer, afgezien van een buitje op de vrijdagochtend: dat waren de ingredinten voor een zeer geslaagde zevende editie van de Historic Grand Prix Zandvoort in zijn huidige opzet. Drie dagen lang stond Circuit Zandvoort weer in het teken van de rijke historie van de autosport en opnieuw kon het publiek genieten van een goed gevuld programma met volop variatie.

Voor het eerst waren de vier door de mondiale autosportfederatie FIA gesanctioneerde historische racecategorien tijdens n evenement vertegenwoordigd. Het FIA Masters Historic Formula One Championship, het FIA Masters Historic Sports Car Chamionship en de FIA Lurani Trophy for Formula Junior Cars waren ook in de afgelopen jaren al te gast tijdens de Historic Grand Prix en waren ook ditmaal weer aanwezig. Daarnaast vormde Circuit Zandvoort het decor voor de premire van de FIA Historic Formula 3 European Cup, waaraan Formule 3-autos gebouwd tussen 1971 en 1985 mochten deelnemen. Met de toekenning van deze competitie aan Circuit Zandvoort erkende de FIA de rijke historie van de Formule 3-klasse op het circuit in de duinen. Belangstelling van deelnemers was groot met zon 30 autos op de grid.

Ook de Historic Formula 2-klasse en de categorie van de F3-500 Owners Association voor de lichte Formule 3-autos met 500 cc-motoren waren met goed gevulde startvelden op Circuit Zandvoort aanwezig. Na het succesvolle debuut van vorig jaar keerde ook de Camathias Cup voor zijspannen terug in het programma van de Historic Grand Prix Zandvoort.


Gare d�Epoca.com - Racing classic cars, classic car shows, classic car events, classic car rallies
All reproduction, even partial, is prohibited without a link to this site
Gare d�Epoca asd. - P. Iva 03147750982 -